Afficher ce site en français | View this website in English

Ethias Theater heropent binnenkort voor meer dan 200 bezoekers

donderdag 1 oktober 2020 - 15:22

Het aantal bezoekers op indoor evenementen is in principe beperkt tot 200 personen, maar de overheid kan een uitzondering toestaan. Voor onze theaters (*) kregen we de toelating om meer bezoekers te ontvangen. De goedgekeurde CIRM’s (**) laten toe dat Stadsschouwburg Antwerpen maximaal 1.440 bezoekers mag verwelkomen, Capitole Gent 1.230 en Ethias Theater 1.499.

We laten daarbij uiteraard niets aan het toeval over en werken achter de schermen hard om dit najaar bezoekers opnieuw warm te onthalen mét respect voor de geldende coronamaatregelen. Uit onze eigen tweewekelijkse bevragingen blijkt trouwens dat bezoeker enthousiast zijn om terug te keren naar het theater. De maatregelen waarvan onze bezoekers in de enquête hebben aangegeven een veilig gevoel te geven bij terugkeer zullen we vanzelfsprekend toepassen.

Zo zal onder andere worden gewerkt met gescheiden publieksstromen om contact zoveel mogelijk te vermijden en op meerdere plaatsen in de zaal zal handgel beschikbaar zijn. Bezoekers zullen verplicht hun mondmasker moeten dragen. Bovendien zal de ventilatie worden geïntensiveerd en ook onze medewerkers krijgen een extra briefing.

In de zaal zal tussen elke bubbel één zitje worden vrijgelaten zodat voldoende afstand kan worden bewaard. We voorzien verder ook extra medewerkers om bezoekers bij aankomst naar hun plaats te begeleiden. Onze poetsroutines kregen verder een upgrade. De bars zullen in een eerste fase niet open zijn en producenten wordt gevraagd om in de mate van het mogelijke geen pauze in te lassen. Ook toiletbezoek wordt uiteraard corona proof georganiseerd.

Elke ticketkoper ontvangt nog een e-mail met een overzicht van de genomen maatregelen en afspraken. Je leest hierover binnenkort ook meer op deze website.

(*) Het positieve advies van Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent is afgeleverd, dat voor Ethias Theater wordt in de komende dagen verwacht.
(**) CIRM = COVID Infrastructure Risk Model.