Afficher ce site en français | View this website in English

Urbanus - Toneel met liekes

De voorstellingen van Urbanus, de musical worden opnieuw uitgesteld naar een latere datum.

Ticketkopers worden hiervan persoonlijk via mail op de hoogte gebracht.

Update 28.05.2021

——-

Jonas Van Thielen krijgt in de Urbanus-musical het verrassende gezelschap van o.a. Bart ‘Freddy De Vadder’ Vanneste, Gunter Lamoot en Veerle Malschaert.

Op basis van het geschifte oeuvre en met de steun van Urbanus en lijftekenaar Willy Linthout maakt regisseur Stany Crets voor productiehuis Deep Bridge een voorstelling voor de jeugd van 2 tot 215 jaar. Jonas Van Thielen, bekend van zijn rollen in ‘Ten Oorlog’, ‘Tegen De Sterren Op’ en de nieuwste Ketnet-reeks ‘Dag Sinterklaas’, krijgt straks het verrassende gezelschap van stand-upcomedians Bart Vanneste, Gunter Lamoot en Veerle Malschaerts. “Ik vind het wreed speciaal. Ik weet niet goed wat ik ervan moet verwachten, want het is de eerste keer dat ze mij voor zoiets hebben gevraagd. Ik stap uit mijn comfortzone, maar dat maakt het net boeiend”, zegt Bart Vanneste, die hoopt om als vader Cesar even hard te mogen schitteren als zijn ‘Freddy De Vadder’. Net als in een ver verleden vormen Bart en actrice Veerle Malschaert, die de rol van moeder Eufrazie voor haar rekening neemt, een koppel. Comedian Gunther Lamoot heeft een dubbelrol en geeft invulling aan stofjas en de belastingcontroleur.

Stany Crets zorgt voor het scenario en de regie van ‘Urbanus, de Musical’ en hij heeft er nu al veel zin in: “Jonas gaat die rol sterk neerzetten. Ik kijk uit naar Koen Van Impe, een trouwe luitenant die de madam met de bontjas gaat spelen, de aartsvijand van Urbanus. De musical is eerder gebaseerd op het werk van Urbanus in plaats van zijn leven, want dan zou het een saaie musical worden (lacht). Als we gebruik zouden maken van al het materiaal dat er voorradig is, met name zijn sketches, liedjes, films en strips, dan zijn we vertrokken voor een productie van minstens 13 uur met maximum 3 pauzes (lacht), maar dat gaan we niet doen. Het wordt een kwestie van selecteren en keuzes maken, maar wees gerust: jong en oud gaan zich amuseren.”

Willy Linthout

Striptekenaar Willy Linthout kijkt over de schouders mee van ‘Urbanus, de Musical’ en is net als de beroemdste inwoner van Tollembeek nauw betrokken bij dit verhaal. “Ik vind het fantastisch dat er met een Urbanus-strip een echte musical wordt gemaakt. Toen ik 37 jaar geleden begon met Urbanus te tekenen, zei iedereen: “Urbanus, dat is een heel plezante strip, maar die gelijkt daar toch niet op!” Ik ben blij dat ze met Jonas Van Thielen eindelijk iemand hebben gevonden die erop trekt. Ik krijg dus toch nog gelijk”, zegt Linthout lachend. Ook over de rest van de cast is hij laaiend enthousiast: “Veerle Malschaert heeft nog even tijd om te transformeren naar Eufrazie. Ik heb haar voorgesteld dat ze vanaf nu 2 wasspelden op haar kaken zet en op 3 maanden tijd gaat de gelijkenis treffend zijn (lacht). Bart Vanneste gaat zich ook nog wat moeten aanpassen en vooral wat meer buik kweken. Als hij niet weet hoe dat moet, dan mag hij mij altijd om raad en advies komen vragen. Kijk maar”, zegt de goedlachse tekenaar, die met zijn assistent Steven de Rie de decors tekent en afsluit met “We gaan het beste geven wat we in ons hebben!”

Urbanus

“Het is leuker dat ze van u een musical maken, dan gehakt in de pers”, begint Urbanus lachend het gesprek. “Dat ik op mijn 70e dit nog mag meemaken, dat vind ik keitof. Ik zie het als een eerbetoon, maar als het een groot kassasucces wordt, dan is het eerder een exploiteerbetoon”, zegt hij lachend. Urbanus kreeg vaak de vraag waarom hij aan de kant supportert en zelf niet meespeelt in ‘Urbanus, de Musical’: “Ik kan helemaal niet zo goed zingen als Gunter Lamoot of Bart Vanneste en daarmee val ik er direct buiten. Het theater is mijn eigen winkel en daar heb ik meer dan werk genoeg mee, als kleine zelfstandige ga ik niet in iemand anders zijn winkel koekeloeren, dus vind ik het tof dat ze daarvoor andere mensen hebben gevonden.” In de musical die rond het werk van de populaire en geliefde komiek draait, zal er straks veel gelachen, maar ook gezongen worden: “In het begin was het de bedoeling om een musical te maken rond de strips, maar toen we aan tafel zaten vroegen ze me of ze er ook wat liedjes mochten insteken. “Da’s geen probleem”, zei ik en ondertussen zitten er 22 liedjes in. Ik heb alle vertrouwen in de cast en in de Stany (Crets). Die gaat dat goed doen en volgens mij wordt dat een beetje hetzelfde scenario als de musical MAMMA MIA!, behalve dat het chique galakostuum van ‘Waterloo’ wordt ingeruild voor ‘Tollembeek’ met een floeren broek. ‘Mamma Mia!’ wordt ‘Als moeder zong’, ‘Thank You For The Music’ wordt ‘Hitttentit’ en ‘Money, Money, Money’ wordt ‘Ge moogt naar huis gaan’”.

Urbanus denkt te weten waarom ze hem nauw betrekken. “Musical hoort bij cultuur, maar om te voorkomen dat het te elitair wordt, hebben ze mijn naam erbij gehaald en dat werkt drempelverlagend.”

‘Urbanus, de musical’ met o.a. Jonas Van Thielen (Urbanus), Veerle Malschaert (Eufrazie), Bart Vanneste (Cesar), Ann Van Den Broeck (Pola), Gunter Lamoot (Stofjas & Belastingscontroleur), Koen Van Impe (Madam met een bontjas) en ensemble Shana Pieters, Florian Avoux, Floris Devooght, Charlotte Campion, Jolijn Antonissen en Helle Vanderheyden.

Keiveel strips, miljarden liedjes, een berg sketches, triljoenen zaalshows en één Urbanus: dat vraagt om vereeuwigd te worden in een musical.

Op basis van heel het geschifte oeuvre van Urbanus en lijftekenaar Willy Linthout schrijft en regisseert Stany Crets een gloednieuwe musical voor de jeugd van 2 tot 215. We hebben nog geen tagline, maar ‘onnozelste musical van deze eeuw en de volgende’ klinkt alvast niet slecht. Maak in levende lijve kennis met Urbanus’ ouders Eufrazie en Cesar, met Amedee en Nabuko Donosor, met de hittentitten, met Miss Pussy en vele andere rare kwieten. We beloven keitoffe ‘liekes’, vieze moppen, stomme verhaalwendingen en sexy meiskes. Komt dat zien, komt dat zien! Ook als u niet houdt van madammen met een bontjas!

Kaarten kosten 37, 42, 52 en 62 euro.
Tollembeekstoelen inclusief goodie (af te halen aan de merchandisestand) + fotomoment: 62 euro.
Kinderen -12 jaar: 5 euro korting.
Familieticket: 4 tickets 1ste categorie = 175 euro.

Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

za 23.10.2021 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Trixxo Theater

verplaatst

Tele Ticket Service

zo 24.10.2021 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 14:00
Aanvang - 15:00

Trixxo Theater

verplaatst

Tele Ticket Service

In onze andere zalen

za 09.10.2021 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Capitole Gent

verplaatst

Tele Ticket Service

zo 10.10.2021 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 14:00
Aanvang - 15:00

Capitole Gent

verplaatst

Tele Ticket Service

vr 29.10.2021 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Stadsschouwburg Antwerpen

verplaatst

Tele Ticket Service

za 30.10.2021 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Stadsschouwburg Antwerpen

verplaatst

Tele Ticket Service

zo 31.10.2021 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 14:00
Aanvang - 15:00

Stadsschouwburg Antwerpen

verplaatst

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Urbanus - Toneel met liekes" wordt georganiseerd door Deep Bridge