Afficher ce site en français | View this website in English

Terug naar onze mobiliteitspagina

Met de auto

Hasselt is makkelijk bereikbaar via een knooppunt van belangrijke verkeerswegen vanuit alle richtingen. Het Ethias Theater bevindt zich samen met de Ethias Arena, Expo Hasselt, Plopsa Indoor, Club Versuz,Bar Ristorante Crudo en Jumpsquare in Park H (nieuwe benaming van de Grenslandhallensite). Wegwijzers vind je aan de drie Hasseltse afritten op de E313 Antwerpen – Luik en op de grote ring rond Hasselt. Je bereikt de zalen het vlotst via de afrit 29 (Hasselt-Oost).

Ruime parkeerterreinen

De site waar het Ethias Theater zich bevindt beschikt over ruime parkeerterreinen voor bezoekers. Bij voorstellingen in het Ethias Theater is parkeerterrein B in gebruik. Voor bezoekers met een beperkte mobiliteit zijn er voorbehouden plaatsen aan de ingang van het theater. Geef in je gps Trichterheideweg als bestemmingsadres in.

De parkeerterreinen A, B, C, D en E bieden plaats aan 2.720 auto’s.

Neem bij het binnenrijden een ticket aan de slagbomen. Let op: staat het licht op rood i.p.v. op groen boven bepaalde slagbomen, dan betekent dit daar alleen uitgereden kan worden. Je parkeerticket betaal je aan de automaten in de toegangshal (betaling met munten, briefjes van 5, 10 of 20 euro). Een ticket betalen kan zowel voor als na of zelfs tijdens het evenement. Je betaalt 5 euro en je ticket blijft gedurende heel je bezoek geldig.

Parkeren voor rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een beperking

Er is een voorbehouden parkeerruimte voor de ingang van het Ethias Theater voor rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een beperking. Krijg je graag assistentie bij je verplaatsing van en naar het parkeerterrein, aarzel dan niet om een assistent aan te spreken. Op de voorbehouden plaatsen wordt streng controle gehouden. Houd dus je Europese parkeerkaart voor personen met een beperking, identiteitskaart en toegangsticket klaar om aan de parkeerwachters voor te leggen.

Heb je geen Europese parkeerkaart voor personen met een beperking, maar heb je wel een parkeerplaats dichtbij nodig door een mobiliteitsbeperking? Houd er dan rekening mee dat je dit zal moeten toelichten aan de parkeerwachters. Doe dit bij voorkeur met een dokters- of een ander medisch attest. Of neem bij voorkeur op voorhand contact op via info@ethias-arena.be. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Raadpleeg de verkeersinfo voor je vertrek

Mis het begin van een evenement niet! Vertrek tijdig en informeer je via de radio of door de links hieronder aan te klikken over wegwerkzaamheden en eventuele fileproblemen in de buurt:

www.verkeerscentrum.be
www.wegeninfo.be
www.wegenwerken.be

In geval van ernstige verkeershinder in de buurt van onze zalen of bij slechte weersomstandigheden doen we ons uiterste best om het evenement pas te laten starten wanneer het merendeel van het publiek binnen is.