Afficher ce site en français | View this website in English

Sleeping Beauty

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

Het Saint Petersburg Festival Ballet en het Hungary Festival Orchestra presenteren een sprookje vol schoonheid, elegantie en gratie: ‘Sleeping Beauty’ of ‘Doornroosje’, het beste sprookjesballet aller tijden.

Muziek: P.I. Tsjaikovski
Choreografie: V. Vsevolozhski en M. Petipa
Artistiek directeur: S. Smirnov
Decorontwerp en kostuums: V. Okunev (Mariinski Theater, Sint-Petersburg)

‘Sleeping Beauty’ of ‘Doornroosje’, een van de beroemdste werken uit de balletliteratuur en een prachtig sprookje voor kinderen, wordt gedanst door het beste balletensemble van Rusland, het Saint Petersburg Festival Ballet. Het vertelt het fantastische verhaal gebaseerd op het sprookje ‘La Belle au bois dormant’ van Charles Perrault, dat in 1890 naar ballet werd omgezet op de muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en op een choreografie van Marius Petipa. Een indrukwekkende betovering van schoonheid, elegantie en gratie gecombineerd met adembenemende kostuums, een werkelijk vorstelijke scenografie en de unieke passie van het Saint Petersburg Festival Ballet brengen het publiek op een verrassende manier in de magische wereld van fantasie en dromen. Een geslaagd kunstwerk begeleid door het live-orkest.

Doornroosje was een prachtig kind…

Een wereld van sprookjes, prinsen en een mooi meisje: het beste balletensemble van het Saint Petersburg Festival Ballet presenteert het fantastische verhaal van een van de meest populaire sprookjes voor kinderen van onze tijd. Het verhaal van dit meisje dat vervloekt werd door een boze fee en alleen gered kon worden door de kus van de ware liefde, was oorspronkelijk bekend in Duitsland als een vertelling van de gebroeders Grimm. Het werd naar een ballet bewerkt en in 1890 op de planken gebracht in het Mariinski Theater in Sint-Petersburg. ‘Doornroosje’ is nog altijd een van de populairste balletten en maakt tot vandaag deel uit van het internationale repertoire van het klassieke ballet.

Het ballet ‘Doornroosje’ ontstond in een nauwe samenwerking tussen Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en Marius Petipa, waarschijnlijk de belangrijkste choreograaf van de 19e eeuw. Het fascineert en verwent de kenner met zijn formele perfectie en verfijnde choreografische en muzikale expressie. Dankzij zijn fantastische directheid en theatrale pracht en praal weet het ballet ook een breed publiek te boeien. Naast de prachtige scenografie van de briljante regisseur Vyacheslav Okunev, die o.a. voor het Mariinski Theater in Sint-Petersburg en La Scala in Milaan werkt, en de prachtige kostuums, bieden ook de grenzeloze elegantie en de zorgeloze lichtheid van het Saint Petersburg Festival Ballet een dromerige en magische versie van dit klassieke ballet, dat ook na meer dan 100 jaar nog altijd fascineert.

Het Saint Petersburg Festival Ballet

Artistiek directeur: Sergej Smirnov

Het Saint Petersburg Festival Ballet is een stijlvol ensemble dat indruk maakt op de wereld met zijn sobere klassieke elegantie, zijn 21e-eeuwse frisheid en zijn perfecte dansprestaties. De groep bestaat uit 42 dansers, allen afgestudeerd aan de beste Russische balletscholen, zoals de Vaganova Academie in Sint-Petersburg, de Choreografie-academie van Moskou, de Balletschool van Ufa en de Balletacademie van Perm. Daarnaast heeft het ensemble samengewerkt met de beste ballettheaters in Rusland en heeft het tal van prijzen en onderscheidingen gewonnen op balletfestivals en internationale wedstrijden. Zo vormen deze 42 dansers van het Saint Petersburg Festival Ballet een van de mooiste en belangrijkste balletgezelschappen van Rusland en een van de meest prestigieuze ter wereld.

Het Hungary Festival Orchestra

Onder de leiding van Jaroslava Šimonova
Artistiek directeur en dirigent: Vadim Nikitin

Het Hungary Festival Orchestra werd in 2005 opgericht door de getalenteerde muzikante Yaroslava Šimonova, die sindsdien het orkest leidt. De artistieke leider en dirigent is de beroemde Sint-Petersburgse maestro Vadim Nikitin. Het repertoire van het orkest omvat werken van Ravel, Debussy, Rimsky-Korsakov, Tsjaikovski, Massenet, Faure en Albégis, Gounod en vele anderen, maar ook klassieke muziekballetten zoals ‘Het Zwanenmeer’, ‘De Notenkraker’, ‘Doornroosje’, ‘Giselle’, ‘Don Quijote’ en vele andere. Het orkest heeft samengewerkt met gerenommeerde balletgezelschappen uit Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland. Het Hungary Festival Orchestra treedt met groot succes op in Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Duitsland, Luxemburg en andere Europese landen. Ondanks het relatief geringe aantal optredens is het een van de beste balletorkesten van Europa geworden. De muzikanten die samenwerken met de HFO spelen ook in de beste orkesten in Rusland en Hongarije.

Tickets

Vorst Nationaal: 39, 55 en 67 euro. Kinderen 3-14 jaar: 29,90, 31,12 en 32,03 euro.
Ethias Theater en Capitole Gent: 39, 50 en 64 euro. Kinderen 3-14 jaar: 29,97, 30,81 en 31,88 euro.
Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

vr 07.02.2020

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Ethias Theater

In onze andere zalen

di 04.02.2020

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Capitole Gent

do 06.02.2020

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Vorst Nationaal

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Sleeping Beauty" wordt georganiseerd door Ovation Events