Afficher ce site en français | View this website in English

Bonten Classic Tour 2016

Dit evenement is afgelopen.

De concerten Bonten Classic zijn geannuleerd

Ticketkopers ontvangen een persoonlijk bericht over de terugbetaling van de door hen gekochte kaarten.

Japanese Drums meet Classic

Real Girl Power! Acht vrouwelijke Japanse taiko-drummers, de mannelijke drummer Masataka Kobayashi en gastmuzikante Grete Moortgat van Feniks Taiko treden samen op met een klassiek orkest o.l.v. Dirk De Caluwe van Brussels Philharmonic. De concerttournee van deze Japans-Vlaamse productie vindt plaats naar aanleiding van de 150-jarige handelsrelatie tussen België en Japan in 2016. Optredens zijn gepland doorheen de hele Benelux van 12 februari tot 4 maart.

Bonten Classic is een prachtige, adembenemende productie die niet alleen eigen werken brengt, maar ook prachtige filmmuziek (o.a. ‘Games Of Thrones’, ‘Horn Of Plenty’ uit ‘Hunger Games’, ‘The Might Of Rome’ uit ‘The Gladiator’ en ‘Spectres In The Fog’ uit ‘Last Samurai’) en klassieke muziek (‘Jupiter’ en ‘Mars’ uit ‘The Planets’ van Holst). Een ervaring voor groot en klein om nooit te vergeten.

Bonten

Bonten is een professionele Japanse drumband die in zijn normale bezetting bestaat uit 8 vrouwelijke drummers en 7 mannelijke drummers die worden gecoacht door oprichter Masataka Kobayashi aan diens taiko-instituut The Mirai Taiko Dojo Japan. Bonten werd in 1990 opgericht en debuteerde in 2000. De drumband brengt muziekliefhebbers over de hele wereld in verrukking dankzij zijn hoogstaand technisch kunnen, zijn energie, zijn grote expressieve kracht en zijn overweldigende klanken. Bonten respecteert niet alleen de traditie van het taiko-drummen. Het integreert bij de beats van de taiko-drums ook de klank van de Japanse fluit, koto en piano, met als voornaamste doel zijn publiek de boodschap van de ‘Schoonheid van het Leven’ te brengen.

Classic

Voor het Classic-gedeelte van dit optreden tekent een klassiek orkest dat bestaat uit 28 leden van het
Brussels Philharmonic onder leiding van dirigent Dirk De Caluwe, zelf ook een professioneel lid van het orkest. Sinds 1978 is Dirk De Caluwe solist-fluit en (hulp)dirigent bij het Brussels Philharmonic, sinds 1992 hoofddocent orkestdirectie aan de Artesis Hogeschool Antwerpen, Campus Koninklijk Muziekconservatorium. Daarnaast is hij chef-dirigent van het Koninklijk Harmonie Orkest Schelle en van het Limburgs Symfonisch Orkest Jeugd en Muziek en eerste gastdirigent en Musical Director van Festival Brass Band. Al meer dan 30 jaar is Dirk De Caluwe gastdirigent bij diverse professionele symfonische orkesten (o.a. het London Philharmonic Orchestra) en hoogstaande professionele en niet-professionele symfonische blaasbands, fanfares en brassbands.

Bonten Classic is een voorstelling van 2 × 45 minuten, met een pauze van 20 minuten.

Kaarten kosten 53, 58 en 63 euro.

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

"Bonten Classic - Tour 2016" wordt georganiseerd door NG Events